My Lovely Badge

Monday, July 19, 2010

Ays-Naluri Bestari

"Sabtu-day"...(Ays term), 17 July 2010









perarakan masuk padang










Its Tadika Naluri Bestari Sports Day, Ays joint the 4 years old group, walaupun sebenarnyer he’s only 3…

Since awal pagi, kitorg semer dah bangun2, mandi semer… ‘kitorg’ tu merujuk pada Aku, Mr.W and Aym….the ‘sportsman’…still tak bangun2…almost 8 baru ‘katilnya lepaskan dia’….kelamkabut siap as..register is on 9am pastu kene breakfast dulu….

Dah parking semer… ‘sportmama’ nie pun berlari dokong Ays ke Register table kat tengah2 padang sekolah Kota Damansara, Seksyen 6…hahhhahahah…dah lah kat sit keliling padang tue org dah ramai, yerlah parent2 semer datang awal…lantaklah..ummi dah tak ingat malu dah masa tue…dah lambat!!!!





Kesian Ays…sambil berdiri dia makan breakfast rotinyer…kat bawah khemah rumah biru kat tengah padang tue…







Padang not in good condition, sbb mlm tadi hujan lebat mencurah2..so lopak air parking baik kat bawah khemah ngan kat track tengah2 padang…as for me, it’s not necessary to do the sports day kat padang, since game nyer not really need that…some more...cuaca pagi tu sangat panas..sampai Ays complaint...teacher, too hot!!










Budak2 aper lagi…dah terlepas pandang dari parents masing2, erm..dah macam kerbau bersalut lumpur…aku dari awal2 dah cakap pada Ays jgn main2 cam kawan2 yg lain…kotor..nanti ummi nak bawak jalan2 lepas nie, kalau kotor tak boleh pegi…and as a ‘good’ boy he understood…..hahahhahahh

Ok..balik pd citer sports day..Ays masuk 2 game, lari zig-zag (yang akhirnya aku xnampak pun zigzag nyer) ngan lari bawak beanbag kat atas kepala sambil meniti kerusi panjang (cam kat canteen tu)…









First game (zigzag run)..amat mengecewakan…Ays is the first runner, so bila teacher dia blow the whistle dia pun lari, malangnyer 2 orang kawannyer kat belakang pun ikut sekali, (sepatutnyer sorang2)..so the teacher batalkan game tue and ask them to start again…Ays, maybe dah malu, terus lari pada his Teacher Su dan didokong nya…dia dah tak nak lari lagi!!!!….so team matenya meneruskan perjuangan while Ays dok kena dukung ngan Teacher Su….So sedey!!!!




However the B team had won!!!..(yerlah…kan dah kurang sorang ahli..sure ah cepat habis..daaa!!!!!)




Second game (Fun run)..This time Ays main sekali...he looks happy and enjoys it so much…still he’s the smallest among the group members and the cutest…hhahahhahahah…


And again their group won it….yeay……





while Ays enjoy the game, Aym enjoyed the moment so very much!!!

1 comment:

  1. +$3,624 PROFIT last week!

    Subscribe For 5 Star verified winning picks on MLB, NHL, NBA and NFL + Anti-Vegas Smart Money Signals...

    ReplyDelete